Віза в Грецію

Вартість візи до Греції:

 - 60 Євро- для громадян України 

 - 60 Євро - для громадян інших країн, які мають дозвіл на проживання в Україні. З 16.12.14 обов'язкова присутність при подачі документів в Посольство Греції.

 - для дітей від 6 до 18 років зі своїм проїзним документом і пенсіонерів - 20 Євро.

 - для дітей від 6 до 18 років вписаних у паспорт батьків - 20 Євро.

 - для дітей від 0 до 6 років вписаних у паспорт батьків чи зі своїм проїздним документом - віза безкоштовно. 

Перелік документів для відкриття грецької візи:

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Закордонний паспорт + копії першой сторінки та всіх шенгеньских віз (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал);

 - 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 -  Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок);

 - Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).

 - Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть чоловіка/дружини);

 - Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 - Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового положення (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є;

 -  Копія загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

Для приватних підприємців:

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Закордонний паспорт + копії першой сторінки та всіх шенгеньских віз (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал);

 - 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 - Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок);

 - Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;

 - Копія патенту або ліцензії;

 - Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал;

 - Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення/про смерть чоловіка/дружини);

 - Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 - Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння квартирою, будинком, земельними ділянками, автомобілями), якщо такі є;

 - Копія закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

 - Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для пенсіонерів:

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Закордонний паспорт + копії першой сторінки та всіх шенгеньских віз (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал);

 - 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 - Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок);

 - Копія пенсійного посвідчення;

 - Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;

 - Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть чоловіка/дружини);

 - Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 - Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є;

 - Копія загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України);

 - У разі, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка  спонсорує поїздку. 

 - Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для подружжя, в якому чоловік/дружина не працює:

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Загальногромадський + закордонний паспорт + копії першой сторінки та всіх шенгеньских віз (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал);

 - 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 - Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок); 

Копія свідоцтва про шлюб;

 - Довідка з місця роботи чоловіка / дружини із зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). 

Спонсорський лист від чоловіка / дружини. 

 - Фінансове забезпечення чоловіка / дружини: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 - Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є;

 - Копія закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

 - Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для дітей (до 18 років):

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи). До 17 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);

- 2 кольорові фотографії обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 - Копія свідоцтва про народження. Якщо дитині вже 16 років, копія загальногромадянського внутрішнього паспорта;

 - Копії загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх заповнених сторінок загальногромадянських паспортів; 

Копія свідоцтва про шлюб батьків;

 - Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного/обох батьків, які не подорожують разом з дитиною виключно в оригіналі та з печаткою нотаріуса. Обов'язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, туристам необхідно заздалегідь оформити 2 екземпляри дозволу на виїзд: для подачі документів та для перетину кордонів.

       Для підтвердження одноосібних батьківських прав:

  • Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
  • Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
  • Копія свідоцтва про смерть батька; 

У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються у консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.

 - Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором та завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова;

 - Якщо дитина подорожує з батьками, до її пакета документів необхідно зробити копії довідок з роботи батьків та їх фінансових документів;

 - Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (у довільній формі з підписом спонсора) оригінальна довідка з роботи спонсора  і фінансові гарантії спонсора;

 - Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для студентів:

 - Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);

 - Закордонний паспорт + копії першой сторінки та всіх шенгеньских віз (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал);

 - 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;

 - Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок);

 - Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;

 - Копія студентського квитка;

 - Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 - Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартиру, будинок, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є.

 - Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Підтвердження фінансування поїздки - спонсорство:

 - У разі, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор Є родичем туриста, то необхідна письмова заява за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем - спонсорство має бути нотаріально оформлено. 

До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу та реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).  А також фінансове забезпечення спонсора: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий; 

Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом - можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.

Для подорожуючих на автомобілі (додатково до загального списку):

 - копія техпаспорта на автомобіль;

 - копія посвідчення водія;

 - копія страхівки на автомобіль (зелена карта);

 - копія медичної страхівки.

За наявності 1-разової візи в'їзджати на територію Греції через території інших країн шенгенської угоди можна, тільки якщо ці країни мають спільну зовнішню межу (вони не розділені територіями країн, що не входять в перелік країн шенгенської угоди).

Наразі оптимальним маршрутом для автомобілістів вважається маршрут через Румунію і Болгарію.

Можливо оформлення візи для іноземців які проживають в Україні, якщо вони мають посвідку на проживання в Україні або довгострокову реєстрацію (мінімум 3 місяці після закінчення поїздки).