Тур Гастро-тур “ЗаКарпатський відпочинок”
1 день

Виїзд зі Львова (08:00) – Ужок (огляд церкви і дегустація мінеральної води) – Перечин (обід-дегустація 15 автентичних закарпатських страв) – Барвінок (купання в термальному басейні) – Середнє (дегустація вин) – Берегівський р-н. (садиби сільського туризму, поселення о 21:00, вечеря).

Ужок. Відомий в минулому бальнеологічний курорт, розташований на межі трьох країн біля мальовничого карпатського перевалу, зараз відомий на весь світ шедевром бойківської сакральної архітектури – церквою св. Михайла (1745р.), котра є одною із найвизначніших дерев’яних храмів України та занесена в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Неподалік можна скуштувати смачної мінеральної води із великим вмістом заліза.

Барвінок. Неподалік Ужгорода в оточенні Карпат із самого серця землі піднімаються термальні води і приносять здоров’я та радість для гостей відпочинкового комплексу “Золота гора”. На Вас чекають чотири сучасні термальні басейни із температурами вод 29 та 39 градусів в приміщенні та на відкритому просторі. Вода є надзвичайно корисна і за своїм складом схожа за термальні води найкращих курортів Франції, Німеччини та Чехії.

Середнє. Містечко відоме руїнами замку Добо (ХVІ ст.) і є найстарішим та найбільшим центром виноробства в Закарпатті, тутешні вина мають чудовий букет і смак завдяки багатьом мінералам місцевого вулканічного ґрунту. Вони витримуються в унікальних винних підвалах (XVI ст.), що мають ідеальні природні умови для витримки вин. Колись середнянські вина подавали на столи європейських монархів, вони обов’язково сподобаються і Вам.

2 день

Сніданок і виїзд (08:00) – Виноградів (дегустація сиру на буйволячій фермі) – Міжгір’я (підйом на канатно-крісельній дорозі та обід) – Колочава (огляд музеїв і сценки з життя горян, частування) – Сойми (дегусація унікальної мінеральної води) – Львів (повернення о 23:00).

Виноградів. Неподалік виноградівської Чорної гори розташована ферма “Карпатський буйвол”, на якій місцеві ентузіасти намагаються врятувати найпівнічнішу популяцію буйволів у світі. Зараз на фермі є понад 30 карпатських буйволів за якими можна спостерігати, а також скуштувати й купити різні сорти буйволячого та овечого сиру.

Міжгір’я. Мальовниче карпатське містечко, неподалік від якого знаходиться гора Маковиця (750м), піднятися на неї можна на канатно-крісельному підйомнику. З вершини гори відкриваються чудові панорами карпатських хребтів Боржави та Ґорґан, а також мальовничі меандри ріки Ріки.

Колочава. Одне з найгарніших сіл Закарпаття, в якому розташовано 10 музеїв, 20 пам’ятників, 50 визначних історичних місць, найвідоміші з яких: музей народної архітектури та побуту “Старе село”, музей залізничної справи “Колочавська вузькоколійка” та музей “Колочавський бокораш”. Всіх гостей ласкаво запрошуємо в корчму “У Вольфа”, де можна почастуватися і побачити сценки із життя горян.

Сойми. Мальовниче карпатське село славиться своїм унікальним джерелом мінеральної води “Соймівська”, яка має найбільший вміст кальцію серед усіх мінеральних вод України та не має аналогів у світі.


Вартість туру 595 грн

У вартість ВХОДИТЬ: проїзд комфортабельним автобусом, проживання, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах, страхування на час подорожі.

У вартість НЕ ВХОДЯТЬ і додатково оплачуються: харчування, вхідні квитки в туристичних об’єктах.

Вартість вхідних квитків:
- термальний басейн “Золота гора” (2 години): загальний – 150 грн., діти зростом до 150 см. – 75 грн., діти зростом до 120 см. – безкоштовно;
- дегустація вин на винзаводі “Леанка”: 60 грн., екскурсія без споживання вина – 30 грн.;
- дегустація буйволячих та овечих сортів сиру і глінтвейну: загальний, студентський, учнівський – 55 грн.;
- підйом на крісельно-канатній дорозі на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний – 50 грн., діти до 12 років – 30 грн.;
- Етнографічний музей скансен «Старе село» і Музей історії залізниці “Колочавська вузькоколійка”, Філіал музею лісу і сплаву “Колочавський бокораш”: загальний - 40 грн., пенсіонери, студенти - 30 грн., школярі – 15 грн.;
- частування, забава із музиками і сценки з життя горян у колочавській корчмі “У Вольфа”: (в меню входять: сало, сир, часник, огірок, хліб, весела карпатська водичка): 50 грн./особа;

Проживання: відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні. Фото садиб можна побачити тут http://goo.gl/OqmvIX 

Харчування:
Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час руху автобуса або під час стоянок.
Обід в 1-й день – відбувається в корчмі “Підкова” м. Перечин у вигляді обіду-дегустації, під час яких Ви посмакуєте найцікавішими закарпатськими стравами. Пропоноване меню:
- шовдарь (копчений свинячий окіст),
- попрігашка (три види сала), керезет (сирна намазанка),
- пікниця (домашня ковбаса),
- квашенина (парадички-помідори, вогурки, гливи, капуста),
- заправлена пасоля (зупа із фасолі, підбивана сметаною),
- банош, страпачки із грибнов омачков (картопляні галушки із підливкою),
- печені на вогньові кромплі (картопля печена),
- колочена пасоля (фасоля із засмажкою),
- свіжина по-домашньому, гурка (ковбаса із начинкою),
- палачінка з лекваром (млинець із повидлом),
- сливовиця (весела закарпатська водичка), хліб, узвар.
Вартість – 140 грн./особа.
Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, дісно-перкельт (тушене свиняче м’ясо), торгоня (домашні макарони особливого приготування), солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 55 грн./особа.
Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 35 грн./особа.
Обід в 2-й день – відбувається в кафе селища Міжгір’я та складається зі страв місцевої кухні: юшка з білих грибів, картопляне пюре з кручеником, салат з огірків і помідорів, чай на травах, хліб. Вартість 70 грн./ос.

Відповідальний менеджер:

Орищич Андрій

e-mail: book@oceantour.com.ua

SKYPE: ocean_tour